Eleonora kakadua "Mellanstor Gultofskakadua"     Cacatua galerita eleonora   Medium Sulphur crested cockatoo, Eleonora cocatoo  

Längd:40-45 cm Livslängd: 40+  Vikt: 400-600 gram Kommer från: Indonesien

Eleonoran är den minsta av de fyra underarterna till Större gultofskakadua. Minsta burstorlek för en fågel 36-45 cm: Höjd 100 cm Bredd 160 cm. Djup 90 cm.

Som många andra arter av kakaduor är Eleonoran en ganska stor papegoja. De har vit fjäderdräkt och gul tofs, samt gult under vingarna och stjärtfjädrarna. Deras näbb är inte så stor. Man kan se skillnad på hona o hane genom ögonfärgen när de blivit 2-3 år , honorna har bruna och hanarna svarta, men en unge får man dna-testa.

Kakaduor är generellt inte goda talare utan den är mer känd för alla sina tricks och konster som att dansa. De är mycket intelligenta och aktiva och kräver mycket sysselsättning. Kakaduor kan vara mycket högljudda och skrika mycket högt och gnager gärna sönder allt av trä. jag tror man får vara en speciell människa för att ha kakadua ;)

De är ofta väldigt kelsjuka och väljer en favorit i familjen. De kan därmed bli aggressiva mot andra pga svartsjuka helt enkelt. En av andledningarna till att man ska ha två ;) De kan vara mycket högljudda speciellt på morgonen.


Copyright. Fråga innan om ni vill använda bild eller text. För kontakt maila rytterling@live.se